Roladki drobiowe z serem

Hej. Przepraszam, za długą przerwę ale jakoś nie miałem zbytnio dodać wpisu.
Dziś w wpisie przepis na roladki, które robiłem pierwszy raz w domu ale smaczne. :)

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa
  • 1 jajo
  • czerstwa bułka 35 g
  • ser topiony 90 g
  • tymianek, sól, pieprz do smaku
  • przyprawa do kurczaka
  • olej.

Sposób przygotowania:

  1. Namoczyć i odcisnąć bułkę.
  2. Połączyć mięso z odciśniętą bułką, jajem, tymianek.
  3. Doprawić do smaku solą, pieprze i przyprawą do kurczaka.
  4. Podzielić masę na 5 części, rozpłaszczyć i nadać kształt kwadratów.
  5. Na każdym kwadracie położyć kawałek sera i zwinąć roladkę.
  6. Każdą roladkę osobno zawinąć w folie aluminiową posmarować olejem, ułożyć na blasze, piec w temp. 200 °C przez 30 min.

 

Dobrym dodatkiem do naszych roladek będą zapiekane ziemniaki z przyprawami. Do przyprawienia ziemniaków możemy użyć soli, ziół prowansalskich, czerwonej papryki pieprzy mielonego czarnego bądź pieprzu czosnkowego.

3 Komentarze

  1. witam. Ja z takim zapytaniem, czy zamiast sera można by użyć np. Pieczzarki badz inny dodatek.? Dzieki serdeczne za odp

  2. hej. Sorka, że nie odpisywałem. Ale szkoła :D
    Tak oczywiście można użyć pieczarki czemuż by nie :). W kuchni można modyfikować i eksperymentować. :) Życzę udanych roladek

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.